Inför besöket

Du är alltid välkommen att ställa dina frågor till oss som arrangerar Fryksdalsdansen.

ALLMÄNNA FRÅGOR

Sunne Camping
Tel: +46 (0)565-167 70
E-post: info@sunnecamping.se

Information

Entrén
Entrékassorna är öppna torsdag-lördag 19.00 – 02.00.

Förköpskassa
Här kan du köpa biljetter/entréband i förväg. Onsdag-torsdag finns förköpskassan inne i butiken/receptionen på Sunne Camping, öppet onsdag 9.00-21.30 och torsdag 9.00-15.30. Förköpskassan som är belägen omedelbart innanför Kolsnäsparkens entré har öppet: torsdag, fredag och lördag 16.00-19.00. Efter dessa tider löser du entréband direkt  i entrén.
Biljetter säljs endast till Fryksdalsdansen och ej för enskilda artister och kan således inte återlösas vid inställda spelningar eller förändringar av programmet i festivalen.

Entréband
För vistelse inom Kolsnäsparken torsdag-söndag kl. 18.00-08.00, krävs giltigt entréband. Avklippta eller lösa entréband gäller ej för inpassering.

Fri entré till Sunne Sommarland för alla med 3-dagarsband
Om du köper 3-dagarsentré till Fryksdalsdansen har du fri entré till Sunne Sommarland på fredag 26/7 och lördag 27/7. (Gäller ej barnband)

Camping
Vi hänvisar till Sunne Camping som ligger alldeles intill festivalområdet. www.sunnecamping.se eller +46 565 167 70

Övrigt Boende
Klicka här för att komma till Övrigt Boende.

Ordningsregler
Detta får du inte ta med in: Proffessionell bild-och ljudupptagningsutrustning, paraply, skateboard, mat och dryck, vassa föremål, husdjur. Tänk på att alla regler finns till för att vi vill skapa en trevlig festival för alla besökare och artister. Var med och bidra till att Fryksdalsdansen blir en fantastisk upplevelse.

Alkohol
Det är inte tillåtet att ta med alkohol in på festivalområdet. Fryksdalsdansens personal och ordningsvakter har rätt att beslagta medtagen alkohol inne på området.

Alkoholförsäljning
Fryksdalsdansen erbjuder avgränsade serveringsområden som serverar starköl, cider, sprit och vin. Glöm inte din legitimation då det är 18-årsgräns för att komma in till barerna.

Droger
Fryksdalsdansen tar helt avstånd från alla sorters olagliga droger och preparat. Om vi upptäcker nyttjande av detta på området gör vi en polisanmälan.

Skadegörelse & plankning
All skadegörelse och plankning kommer att polisanmälas.

Åldersgräns
Från det år man fyller 15 får man gå in själv på festivalområdet. Yngre personer får endast vistas på området i målsmans sällskap.7-14 år behöver ett entréband för barn. Målsman ska ha uppsyn över barnen. (Entréband till barn köps på plats) 0-6 år går in gratis med målsman.

Restaurangen på festivalområdet
Ligger mitt i parken och är öppen kl. 14:00-02.00.
Här kan du få dagens lunch, à la carte och smårätter.

Hittegods/borttappat
Hittegods lämnas till ordningsvakternas kontor eller kansliet under kvällen.
Dagen efter lämnas upphittade saker in till turistbyrån som lämnar tillbaka det till dess ägare.
Upphittade kläder ligger kvar i en månad i campingreceptionen, därefter skänks de till klädinsamling.

Förstahjälpen / sjukvård
Sjukvårdare finns intill kansliet inne på festivalomådet och är bemannat kvällstid under festivalen.

Ljudnivå och öronproppar
Öronproppar går att köpa i kansliet och i barerna på festivalområdet.

Handikappsinformation
Parken är handikappvänlig. Ett begränsat antal handikapplatser finns vid respektive scen/dansbana. Först till kvarn gäller. Ledsagare går in gratis vid uppvisande av ledsagarkort.

Försäljning
All försäljning utan skriftlig medgivande av arrangören är förbjudet inom Kolsnäsparken.

Utflykter/turistinformation
Hänvisas till Sunne Infopoint vid biblioteket: www.sagolikasunne.se eller 0565- 164 00

Hur tar Du dig till Fryksdalsdansen?
Festivalområdet ligger 300 meter från Europaväg 45 vid södra infarten till Sunne.

Parkering
Parkering finns i direkt anslutning till festivalområdet.
Hur åker du till Sunne?
Klicka här för att se karta till Sunne. 
Taxi
Om ni behöver taxi under er vistelse i Sunne kan ni ringa Arvikabygdens taxi som kommer att köra i Sunne då. Telefonnumret är 0570-77 72 31.
Vill ni förboka taxi för er vistelse i Sunne under Fryksdalsdansen ringer ni
0570-46 50 88. www.arvikabygdenstaxi.se

Gratis grundkurser i Fox och Bugg!

Fredag 26:e och lördag 27:e erbjuder vi gratis grundkurser i Fox och Bugg på dansbanan Bryggan. Instruktörer från Dansföreningen Bugg&Sån't, Sunne

Tid för kurserna är Fox 10-11.30 och Bugg 12-13.30 båda dagarna.

Man kan delta båda dagarna eller en dag. 

Om man är totalt nybörjare är det en fördel om man är med båda dagarna.

Ta med vattenflaska, och ombyte på överkroppen i händelse av att det blir varmt.

Anmäl gärna via sms på telefonnummer nedan, även om det inte är något krav.

Särskilt om du saknar partner är det bra för oss att veta, så att vi kan försöka hitta stöddansare. Info och anmälan tfn 0703-211447

 

Blås grönt

Blås Grönt med Fryksdalsdansen och Sunne kommun

– få 100 kr tillbaka på entréavgiften! Även i år kan du som är 14-17 år med vuxenband – helt frivilligt – blåsa i en alkoholmätare innanför entrén till Fryksdalsdansen. Visar den grönt både vid in- och utgång så får du 100 kr tillbaka på inträdet. Från det år man fyller 15 får man gå in själv på festivalområdet. Yngre personer får endast vistas på området i målsmans sällskap. Barn 7-14 år behöver ett entréband för barn samt uppsyn av målsman. Köpes på plats och kostar, oavsett dag/dagar 150 SEK (gäller hela arrangemanget). 

 

SÅ HÄR FUNGERAR DET:
Du som är mellan 14-17 år betalar entré i kassan. Alternativt att du redan har ett entréband och går in genom återinsläppet. Du går till kanslidisken mellan kl 19.30 och 23.30 för att ”blåsa grönt”. OBS! Leg. kontroll.
Blåser du grönt får du ett speciellt armband som ska sättas på handleden. Vid hemgång mellan kl 24.00 och 02.00 går du till kanslidisken för att blåsa på nytt. Blåser du grönt klipps extrabandet av och du får 100 kr tillbaka.

 

SÅ HÄR TÄNKER VI:
Syftet med projektet är inte att ”sätta dit” någon, utan att belöna de ungdomar som avstår från alkohol. Det möjliggör även att fler ungdomar kan få lov att besöka Fryksdalsdansen, då detta kan vara en trygghet för föräldrarna. Vid frågor kontakta: Sophie Linder på 0565-167 70 eller på sophie.linder@sunnecamping.se